Om Ålvundfjord

Gunstig beliggenhet

Du finner Ålvundfjord ca 2 mil nordvest for kommunesenteret Sunndalsøra. Bygda vår ligger vakkert til ved Ålvundfjorden.  Bygda strekker seg frå Smiset i sør til Neslanet i nord. Få Sørlandet(nærmast Tingvoll) i vest og til Drøppingstranda(ved Todalsfjorden) i aust. Fjella representerer ytterkanten av Trollheimen. Bygdas sentrale beliggenhet mellom Sunndal, Tingvoll og Surnadal skaper mange jobbalternativer.

Gode oppvekstvilkår

Med mange småbarnsfamilier er det alltid liv i bygda. Vi har flott natur, skog, innsjøer og fjell å boltre oss i. Skole og barnehage er nyrenovert og har gang-og sykkelvei til boligfeltene. Vi jobber aktivt for videre utvikling i bygda : Samfunnshuset, Fossheim, er under restaurering, et nytt byggefelt er under utarbeidelse og en fotballhall er under planlegging.
På folkemunnet kalles Ålvundfjord for Sunndals solmekka. Vi har sol året rundt!  Den vakre sandstranda og den idylliske småbåthavna lokker både store og små til badeliv.

Mangfoldig fritidstilbud

Her er det mange engasjerte og aktive mennesker. Noen er med i fotoklubben, andre driver med kiting og klatring. For skiglade folk ligger heis og lysløype bare 10 minutter unna.Vi har et veletablert idrettsmiljø rundt fotballbanen. Ålvundfjorddagan arrangeres hver sommer, med fotballcup for barn og voksne, ulike aktiviteter utenfor banen og fest.
Det er mange aktive lag og oranisasjoner i bygda. Aktiv er vi og på andre områder: Hva med en quiz på en av våre to pubber, ”kjøtt i posse” på basar eller konsert i samfunnshuset?
 

Her er det optismisme og utvikling i bygda! Velkommen til Ålvundfjord!